RSS

Ciasteczka czekoladowo-kokosowe

22 Maj

Te ciasteczka robi się bardzo szybko, a do tego są przepyszne 🙂 Mąż mówi, że przypominają mu dzieciństwo:)

Ciasteczka są bardzo czekoladowe, w środku mięciutkie, a jednocześnie lekko chrupiące dzięki kawałkom migdałów.

Spróbujcie je zrobić, bo na prawdę nie wymagają praktycznie żadnych umiejętności kulinarnych.

 

 

składniki:

1 puszka mleka skondensowanego słodzonego
115g gorzkiej czekolady
1 łyzeczka ekstraktu z wanilii (można pominąć)
200g wiorkow kokosowych
1/2 szklanki posiekanych (grubo) migdałów

wykonanie:

Czekoladę i mleko podgrzej w garnku do rozpuszczenia czekolady, dodaj wiórki i migdały, wymieszaj. Nakładaj łyżką na blachę. Piecz 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Ostudź na kratce.

Prawda, że nie skomplikowane?

Ten przepis pochodzi od Bajaderki z forum Mniam Mniam.

Reklamy
 
 

Tagi: , , ,

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Connecting to %s

 
%d blogerów lubi to: